Gratis verzending
Caravanservice Ouwerkerk
Inloggen
Winkelwagen0 product(en) - €0,00

Veiligheid

Diefstalbeveiliging Brandbeveiliging Verkeersveilig

Ga goed voorbereid op weg. Met een juiste belading zorg je voor een goede kogeldruk en met een stabilisator rijd je een stuk prettiger. Dan resten alleen nog belangrijke producten voor de brandveiligheid en diefstalpreventie. Vergeet je ook de verplichte items voor onderweg niet?

Diefstalbeveiliging

De caravan tegen diefstal beveiligen begint met een goedgekeurd (SCM) koppelingsslot. Denk bijvoorbeeld aan de Alko Safety, de DoubleLock Eagle, de Condor en de Powerlock. In combinatie met een safety ball of pin is de caravan goed beveiligd. Ook het aanbrengen van de wielklem Compact Doublelock is een goede anti-diefstal maatregel. Uiteraard horen ook deursloten en een kluisje bij inbraakpreventie.

Brandbeveiliging

Ook op vakantie kan de vlam in de pan slaan. En een ongelukje met de barbecue komt vaker voor dan je denkt. Bovendien is een brandblusser in sommige landen verplichte bagage onderweg. Gemakkelijk en direct bij de hand is de schuimblusser spuitbus.

Verkeersveilig

Als je op weg gaat naar de camping is een goede uitrusting van groot belang. Een EHBO-kit/verbandtas en veiligheidshesjes bijvoorbeeld. En als je een fietsendrager achterop hebt, is het in sommige landen  verplicht om daarop een markeringsbord te bevestigen. Ga je met een bagagewagen op pad, dan moet er bovendien een aanhangernet of bagagenet over de lading. Check voor vertrek ook even de kogeldruk met een disselweger. En zorg voor een juiste bandenspanning en goede breekkabel.